VI Festa de la Mar de Catalunya

El municipi de Calafell ha posat fi a la sisena edició de la Festa de la Mar de Catalunya, que entre els dies 8 i 11 de juny va acollir el principal esdeveniment del nostre país dedicat a la promoció i difusió de la marina històrica i tradicional que convoca la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF). Per aquesta edició, l’organització de la Festa ha recaigut en l’Associació Patí Català i Vela Llatina de Calafell, l’Ajuntament de Calafell i la Comunalitat de Calafell i, a més a més, ha comptat amb el suport econòmic de l’Ajuntament del Vendrell i de la Diputació de Tarragona.

La VI Festa de la Mar de Catalunya va tenir una participació sense precedents. L’arribada de més de 80 navilis i 400 tripulants provinents d’arreu dels Països Catalans, Euskadi, Galicia, Itàlia i Tunísia va suposar la trobada d’embarcacions tradicionals i clàssiques més gran celebrada mai a la nostra costa. Destacaven especialment per les seves dimensions i història el Pailebot Santa Eulàlia, el Quetx Ciutat Badalona i el llaüt a vela llatina Sant Ramon.

La celebració de l’esdeveniment s’estengué per tot el passeig marítim entre els ports de Segur de Calafell i Coma-ruga, i va tenir com a epicentres la Fira del Mar, al nucli de la platja de Calafell, i l’esplanada del Port de Segur. A més, repartides entre els termes municipals de Calafell i el Vendrell, s’instal·laren un total de 23 exposicions obertes als visitants, algunes d’elles ubicades en espais tan emblemàtics com la Vila Casals, l’Hotel Ra o l’Ecomuseu la Destil·leria.

Durant els 4 dies de la festa l’activitat fou frenètica. El tret de sortida el donà la celebració del Primer Simposi Internacional de Marina Tradicional organitzat per la FCCPMF el dijous 8 de juny per, a continuació, cedir el protagonisme a l’acte inaugural que tingué lloc el divendres 9 al Port de Segur. Durant tot el cap de setmana, els visitants pogueren gaudir del recinte firal del Port de Segur, la Fira del Mar, tallers infantils, activitats marineres, una fira de productes d’artesania així com diferents concerts a la nit. Altrament, per a aquells visitants més aventurers, s’oferí la possibilitat de sortir a navegar amb la goleta Karya, un vaixell d’origen tunisià adaptat per acollir una vuitantena de passatgers.

Altres actes que se celebraren durant la Festa foren la cercavila marinera amb la participació de diferents associacions locals, la recreació històrica d’un desembarcament fenici, la baixada dels raiers del Coll de Nargó per l’estany o la celebració d’uns jocs mariners.

L’organització calcula entre 22 i 25 mil els visitants que passaren per l’esdeveniment, que van participar de les activitats i gaudir dels espectacles.

Índex

Notícies

Benvinguts a la secció de notícies de la Comunitat Urbana de Calafell!

En aquesta secció, trobareu les últimes novetats i esdeveniments rellevants que ocorren al nostre municipi. Mantenim als nostres visitants informats sobre els temes més importants que afecten a la nostra comunitat, incloent anuncis oficials, actualitzacions de projectes i esdeveniments culturals.