PROFESSIONALS I ENTITATS DE CALAFELL S’UNEIXEN ENTORN DE LES TERÀPIES COMPLEMENTÀRIES 

La sessió s’emmarca dins del projecte Comunalitat de Calafell  

Després de l’èxit de la primera Trobada de Teràpies Complementàries el passat 13 de desembre, la Comunalitat de Calafell ha organitzat la segona edició d’aquest esdeveniment, que va tenir lloc el passat dijous 16 de febrer. L’objectiu ha estat seguir desenvolupant la xarxa de suport entre les entitats i professionals de l’àmbit ddel municipi dintre del camp de les teràpies complementàries. La sessió va comptar amb la participació d’una vintena de persones vinculades a aquest camp.  

En aquesta trobada es va definir el pla de treball de les diferents accions que s’oferirien a la xarxa, posant-se en comú el potencial terapèutic que els participants compartiran. 

Durant la sessió es van presentar les diverses propostes terapèutiques, entre les quals es van destacar: 

  • El Reiki 
  • Les teràpies florals i minerals 
  • El Ioga 
  • La reflexologia 
  • El massatge relaxant holístic 
  • La psicogenealogia 
  • Les tècniques de relaxació i meditació  
  • La dietètica i nutrició, entre altres.  

També es van discutir altres iniciatives que facilitarien la visibilització de les teràpies complementàries i el seu potencial terapèutic per millorar el benestar de la població de Calafell. 

La trobada va ser molt ben valorada pels assistents, que van destacar la importància de continuar promovent aquest tipus d’actes per fomentar la salut i el benestar a la població de Calafell.  

La Comunalitat de Calafell es va comprometre a seguir promocionant aquestes trobades per a la creació d’una xarxa de suport entre les entitats i professionals de l’àmbit de les teràpies complementàries. 

Arran d’aquesta segona sessió, ja s’ha posat data per a la III Trobada, que tindrà lloc el 2 de març a les 17.30h en el Centre de la Sinia de Calafell. Totes les entitats, empreses i professionals de les teràpies complementàries interessats poden sumar-se a la iniciativa, contactant a través del correu info@comunalitatcalafell.org.  

SOBRE LA COMUNALITAT DE CALAFELL 

Comunalitats Urbanes és un nou programa del Departament d’Empresa i Treball per dinamitzar les xarxes d’economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l’economia social i solidària. Les comunalitats formen part del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars. 

El programa està conformat per 22 comunalitats arreu de Catalunya que treballen per l’enfortiment dels béns comuns i de nous projectes d’ajuda mútua a partir del moviment veïnal i associatiu, del teixit cooperatiu, del petit comerç, de projectes autoorganitzats i de les xarxes de suport mutu. El programa generarà un impacte social i singular a cada territori, especialment per a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat, a través de la millora de l’ocupació i l’ocupabilitat, avivant xarxes de suport mutu i generant projectes d’economia local en una lògica cooperativista, comunitària i sostenible. 

Pel que fa a la Comunalitat de Calafell, està articulada al voltant d’una quinzena d’actuacions dividides en quatre eixos que busquen l’enfortiment de les relacions entre entitats i persones, la creació d’un model de gestió compartida basada en la confiança, la potenciació de l’economia interna i la millora del sentiment i l’orgull de pertanyença al projecte social i econòmic de Calafell.  Tot posant en valor la feina artesanal, del camp i del mar, així com el patrimoni històric i els béns comuns urbans i promovent el consum responsable i de proximitat dels béns i serveis del propi municipi.  

Les entitats activadores del projecte són la Fundació Santa Teresa, l’Ajuntament de Calafell, l’Associació Patí Català Calafell i la Cooperativa Agrícola de Calafell.  

Índex

Notícies

Benvinguts a la secció de notícies de la Comunitat Urbana de Calafell!

En aquesta secció, trobareu les últimes novetats i esdeveniments rellevants que ocorren al nostre municipi. Mantenim als nostres visitants informats sobre els temes més importants que afecten a la nostra comunitat, incloent anuncis oficials, actualitzacions de projectes i esdeveniments culturals.