La Comunalitat de Calafell impulsa un projecte educatiu per preservar la memòria marítima local a la VI Festa de la Mar de Catalunya

Els propers dies 8, 9, 10 i 11 de juny se celebrarà a Calafell la VI edició de la Festa de la Mar de Catalunya, un esdeveniment adreçat a tots el públics que servirà per posar en valor el patrimoni marítim local i de la Costa Catalana a través de la cooperació entre el teixit associatiu, l’administració pública i el comerç local. L’esdeveniment comptarà amb la presència de prop d’un centenar d’embarcacions històriques i clàssiques, activitats nàutiques pel visitant, tallers infantils, una fira sobre el patrimoni marítim, activitats gastronòmiques així com concerts i espectacles.

En aquest context, la Comunalitat de Calafell ha estat un dels principals promotors que ha fet possible la realització d’aquest esdeveniment. Participant activament en la creació de sinèrgies entre les diferents associacions locals, nacionals i d’àmbit internacional, alhora que ha exercit de pont entre elles, l’administració pública i el teixit econòmic local. Altrament, la Comunalitat de Calafell s’ha encarregat d’organitzar un cicle anual d’activitats al municipi que ha permès tractar temes tan diversos com la memòria col·lectiva, la sostenibilitat, les crisis humanitàries o el futur del patrimoni emprant sempre la mar com a teló de fons.

En aquest sentit, la darrera de les actuacions que ha iniciat la Comunalitat de Calafell, ha estat la posada en marxa d’un projecte educatiu emmarcat dins del programa de Serveis Comunitaris de l’Institut Camí de Mar. Aquest ha servit per donar a conèixer el passat mariner a les noves generacions del municipi i per animar-los a participar en la creació d’un arxiu de memòria oral a Calafell. El dies 10 i 12 de maig, un equip format per membres de la Comunalitat de Calafell explicaren als alumnes de 4t d’ESO les transformacions socio-econòmiques del municipi al llarg dels darrers 100 anys per, a continuació, mostrar exemples de com les associacions de Calafell havien treballat per preservar part del patrimoni perdut durant aquest període.

Al final de les sessions, es convidava l’alumnat a contribuir en aquesta tasca realitzant entrevistes a diferents persones del municipi que, d’una manera o altre, han viscut i format part de les transformacions que ha patit el nostre municipi al llarg del darrer segle. Aquestes entrevistes s’enregistraran gràcies a la col·laboració de Calafell Ràdio i passaran a formar part d’un arxiu públic que estarà a l’abast de tothom que el vulgui consultar. Gràcies a aquest projecte, el jovent de Calafell podrà conversar amb antics pescadors i remendadores del municipi, ex-alcaldes del municipi, alguns dels primers botiguers i hostalers de la platja, antics estiuejants, així com altres personalitats de Calafell.

Més enllà persegueix, pertinença local i generació de lligams intergeneracionals…

Índex

Notícies

Benvinguts a la secció de notícies de la Comunitat Urbana de Calafell!

En aquesta secció, trobareu les últimes novetats i esdeveniments rellevants que ocorren al nostre municipi. Mantenim als nostres visitants informats sobre els temes més importants que afecten a la nostra comunitat, incloent anuncis oficials, actualitzacions de projectes i esdeveniments culturals.