La Comunalitat de Calafell organitza la primera trobada de Teràpies Complementàries

L’acte, celebrat al Centre La Sínia, pretén promoure una xarxa de treball i intercanvi entre les entitats i professionals de l’àmbit

El passat dimarts 13 de desembre va tenir lloc la primera Trobada de Teràpies Complementàries promoguda per la Comunalitat de Calafell, una sessió adreçada a entitats, persones i activitats locals que treballen en l’àmbit de les teràpies complementàries. L’acte va tenir lloc al Centre de Dia i Ocupacional de La Sínia i van participar més d’una vintena de persones vinculades a aquest camp dins del municipi.

El principal objectiu d’aquesta trobada és crear una xarxa de suport i ajuda mútua en l’àmbit de les teràpies complementàries, així com oferir un espai per al desenvolupament de projectes propis, donar a conèixer els projectes de la comunalitat de Calafell relacionats amb el benestar de les persones i buscar aliances de col·laboració.

La sessió va començar amb una presentació de la Comunalitat de Calafell, seguida d’una breu dinàmica de coneixement de tots els professionals assistents. Durant la trobada es va realitzar un exercici de brainstorming o una pluja d’idees per conèixer les necessitats dels propis terapeutes, les propostes per portar-les a terme i altres iniciatives que facilitarien la visibilització de les teràpies complementàries com a generadores del benestar de les persones.

Algunes de les demandes, propostes i iniciatives que es van recollir van ser:
  • Rebre suport a través de les xarxes socials i web de la comunalitat
  • Fer reunions periòdiques per posar en comú estratègies, criteris de treball i accions per donar visibilitat a les teràpies complementàries.
  • Disposició d’espais polivalents comuns.
  • Crear un programa de ràdio per a la difusió i poder respondre a les preguntes dels oients sobre el tema.
  • Assessorament legal per posar en marxa iniciatives.
  • Organitzar una Fira de Teràpies Complementàries anual.
  • Col·laborar amb escoles i instituts del municipi, centres d’atenció primària i personal sanitari.
  • Crear un espai holístics per tothom, on es pugui oferir tota mena de teràpies, assimilable a un “centre hospitalari”.

Les entitats/persones assistents van coincidir en la necessitat d’oferir acompanyament professional, com ara un espai de motivació per a persones que es troben en un moment anímic inestable, consulta privada per compartir amb altres terapeutes, formació per compartir coneixements holístics, organització de trobades, creació de perfils d’usuaris/es i suport telefònic o per videoconferència sobre tractaments holístics i naturals.

La trobada ha estat molt ben acollida pels participants i s’espera que contribueixi a millorar la salut i el benestar de la població de Calafell. En aquest sentit, la Comunalitat de Calafell es compromet a seguir promovent aquest tipus de trobades. Així mateix, es faran esforços per difondre informació sobre aquestes teràpies entre els ciutadans i fomentar la seva utilització.

Índex

Notícies

Benvinguts a la secció de notícies de la Comunitat Urbana de Calafell!

En aquesta secció, trobareu les últimes novetats i esdeveniments rellevants que ocorren al nostre municipi. Mantenim als nostres visitants informats sobre els temes més importants que afecten a la nostra comunitat, incloent anuncis oficials, actualitzacions de projectes i esdeveniments culturals.