SPLAF

Associació participant

L´Associació de Fibromiàlgia de Calafell, Splaf, és una entitat sense ànim de lucre conformada per individus que comparteixen la mateixa malaltia: la fibromiàlgia. Aquesta associació acabada de crear, coneguda com a Sol Pots Lluitar? (SPLAF), té com a objectiu ser un suport crucial per a aquells que pateixen aquesta condició.

L’Ajuntament de Calafell valora positivament la creació de SPLAF, la primera associació al municipi centrada en persones afectades per la fibromiàlgia. El regidor de Sanitat, Francisco Clavero, subratlla la importància del reconeixement i el contacte entre els pacients en el cas daquesta malaltia, destacant el paper fonamental de les associacions en aquest context.

Presidida per Francisca Casado i amb la participació d´una fisioterapeuta, SPLAF compta amb el suport de l´Ajuntament de Calafell, que els ha cedit un espai a les Dependències Municipals de la Platja. Allà, cada dijous de 16h a 19h, ofereixen diverses activitats destinades als afectats per la fibromiàlgia, com ara tallers, manualitats i gimnàstica. Aquestes activitats estan dissenyades principalment per estimular la memòria, ja que, com explica Francisca Casado, la pèrdua de memòria i de concentració és un dels efectes d’aquesta malaltia.

Des de la seva creació recent, SPLAF ja compta amb la participació regular d’una desena de persones en els seus serveis. L’objectiu és donar-se a conèixer entre el nombre creixent d’afectats a Calafell per brindar el suport necessari, ja que el diagnòstic d’aquesta malaltia sovint provoca angoixa al pacient. Casado destaca la intenció d’aportar alegria a aquells que, com ells, es poden sentir desconcertats inicialment pel diagnòstic.

A més, SPLAF ha establert contacte amb els serveis mèdics del CAP de Calafell, coordinant-se perquè els diagnosticats amb aquesta patologia coneguin l’existència de l’associació. La recomanació del CAP de Calafell ja ha derivat algunes persones cap als serveis de SPLAF, consolidant la importància de la col·laboració entre serveis mèdics i associacions en el suport a pacients amb fibromiàlgia.