Associació Bot Salvavides de Calafell

Associació participant

L’Associació Bot Salvavides de Calafell celebra i defensa la rica tradició representada per l’emblemàtic Bot Salvavides de Calafell, una històrica barca de rescat que encarna més que la seva simple presència en la mar. Amb arrels profundes en la memòria col·lectiva de la comunitat, el Bot Salvavides de Calafell, que solia ser vital per a la seguretat dels pescadors en èpoques on l’activitat marinera omplia la platja d’embarcacions, aspira a obtenir el reconeixement com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco.

Aquesta iniciativa no sols representa una travessia cap al reconeixement internacional, sinó també un tribut a la resiliència i valentia de les tripulacions que han enfrontat les adversitats de la mar al llarg de més d’un segle d’història. El Bot de Calafell, amb el seu llegat de llargues travessies, enfrontaments amb els embats de la mar i actes de superació, és un testament de l’experiència que el caracteritza.

La barca històrica compleix amb les exigències necessàries per a ser considerada patrimoni immaterial de la humanitat, gràcies al seu significat profund, rica història i simbologia arrelada en la identitat cultural de Calafell. Aquest viatge cap al reconeixement internacional és un homenatge a la importància cultural i patrimonial del Bot Salvavides de Calafell.