CELEBRADA LA SEGONA ASSEMBLEA OBERTA DE LA COMUNALITAT DE CALAFELL

El passat 31 de maig, va tenir lloc la segona Assemblea Oberta de la Comunalitat de Calafell al Centre de La Sínia, on té la seu el projecte. L’acte va comptar amb la presència de diverses entitats del municipi, i es va estructurar en dues parts diferenciades.

En una primera part, es va fer un repàs de la situació de les diferents iniciatives que conformen la Comunalitat –fins a un total de quinze-, per part tant del personal tècnic del projecte, com de les pròpies entitats participants del mateix. De fet, aquestes van poder explicar la seva experiència i participació davant de la resta d’assistents en un context participatiu i que avançava el que seria la segona part de l’acte.

Durant la segona part de l’Assemblea, es va obrir un torn de debat on va ser protagonista la interrelació de les diferents iniciatives, sota l’objectiu d’aconseguir un canvi més potent i durador. D’aquesta forma, es va crear un espai de diàleg, participació i construcció col·lectiva que, sense cap mena de dubte, marcarà l’impuls de la segona anualitat del projecte, que començarà aquest mes de juny.

LA COMUNALITAT DE CALAFELL

La Comunalitat de Calafell és un projecte que s’emmarca dins del programa Comunalitats Urbanes del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Està articulat al voltant d’una quinzena d’actuacions dividides en quatre eixos que busquen l’enfortiment de les relacions entre entitats i persones, la creació d’un model de gestió compartida basada en la confiança, la potenciació de l’economia interna i la millora del sentiment i l’orgull de pertanyença al projecte social i econòmic de Calafell. Tot posant en valor la feina artesanal, del camp i del mar, així com el patrimoni històric i els béns comuns urbans i promovent el consum responsable i de proximitat dels béns i serveis del propi municipi.

Les entitats activadores del projecte són la Fundació Santa Teresa, l’Ajuntament de Calafell, l’Associació Patí Català Calafell i la Cooperativa Agrícola de Calafell.

EL PROGRAMA DE COMUNALITATS URBANES

Comunalitats Urbanes és un nou programa del Departament d’Empresa i Treball per dinamitzar les xarxes d’economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l’economia social i solidària. Les comunalitats formen part del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars.

El programa està conformat per 22 comunalitats arreu de Catalunya que treballen per l’enfortiment dels béns comuns i de nous projectes d’ajuda mútua a partir del moviment veïnal i associatiu, del teixit cooperatiu, del petit comerç, de projectes autoorganitzats i de les xarxes de suport mutu. El programa generarà un impacte social i singular a cada territori, especialment per a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat, a través de la millora de l’ocupació i l’ocupabilitat, avivant xarxes de suport mutu i generant projectes d’economia local en una lògica cooperativista, comunitària i sostenible.

Índex

Notícies

Benvinguts a la secció de notícies de la Comunitat Urbana de Calafell!

En aquesta secció, trobareu les últimes novetats i esdeveniments rellevants que ocorren al nostre municipi. Mantenim als nostres visitants informats sobre els temes més importants que afecten a la nostra comunitat, incloent anuncis oficials, actualitzacions de projectes i esdeveniments culturals.