Calafell disposarà d’un projecte d’Accessibilitat Universal 

Els resultats de les votacions del procés per als Pressupostos Participatius de 2024, promoguts des de l’Ajuntament de Calafell, permetran que la ciutadania del municipi podrà disposar durant els propers anys del seu primer projecte d’Accessibilitat Universal. La proposta presentada sota el títol “Calafell accessible per a tothom” ha estat una de les tres que han aconseguit prou suport ciutadà com per ser escollida. Concretament, ha rebut un total de 132 vots, la qual cosa l’ha convertida en la segona proposta més votada, només a tres vots de la primera.   

El projecte proposa implantar un Pla que incorpori tant l’accessibilitat física, com la cognitiva i sensorial, per tal de facilitar la igualtat d’oportunitats tant per circular per la via pública com per accedir als principals equipaments: 

  • Posar so als semàfors per facilitar el trànsit a les persones amb discapacitat auditiva 
  • Crear cartelleria inclusiva a les escoles adaptada als nens amb dificultats cognitives. 
  • Editar els documents informatius municipals en lectura fàcil, per facilitar la comprensió. 
  • Crear cartelleria accessible a la via pública i als principals equipaments del municipi. 
  • Fer un pla especial plurianual d’eliminació de barreres arquitectòniques a la via pública. 
  • Potenciar l’eliminació de barreres arquitectòniques de tot tipus, mitjançant subvencions i bonificacions. 

Des de la Comunalitat de Calafell, des d’on hem promogut aquesta proposta d’accessibilitat universal, volem felicitar també a les altres dues propostes guanyadores -Millora de l’edifici del CREAC i Implantació de contenidors per al reciclatge de l’oli usat-; però, de la mateixa manera, volem reconèixer el valor innegable de les restants 16 propostes que s’han quedat a les portes. Totes elles han plantejat projectes de gran valor per a la ciutadania de Calafell.  

Finalment, volem felicitar a l’Ajuntament de Calafell en tant promotor dels pressupostos participatius des de 2018. Des dels seus inicis, i cada any més, aquesta iniciativa ha incentivat la participació de la ciutadania en la decisió sobre com destinar una part dels seus impostos, alhora que la corresponsabilitza en la presa de decisions, contribuint a millorar les polítiques públiques i el govern de la ciutat.  

Índex

Notícies

Benvinguts a la secció de notícies de la Comunitat Urbana de Calafell!

En aquesta secció, trobareu les últimes novetats i esdeveniments rellevants que ocorren al nostre municipi. Mantenim als nostres visitants informats sobre els temes més importants que afecten a la nostra comunitat, incloent anuncis oficials, actualitzacions de projectes i esdeveniments culturals.