1ª Trobada d’usuaris/es del Banc de Temps

El passat dissabte 20 de Gener vam poder gaudir del caliu que es va crear en el retrobament de les persones i entitats que conformem la xarxa d’intercanvi i suport mutu del Banc de Temps. Després de l’aturada causada per la pandèmia, podem dir que recuperem les dinàmiques de grup, de germanor, de creació de vincles i de posar en comú idees, creativitat i molt entusiasme, com es va poder viure en el transcurs de la jornada.

El Centre de la Sínia es va transformar en un espai cívic que va acollir a la trentena de participants que van voler formar par d’aquesta reactivació de la xarxa.

Tot va començar amb una taula d’àpats per compartir esmorzar amb els presents, mentre es produïen els primers contactes amb els nouvinguts i s’abraçaven els coneguts que feia molt que no es veien.

Cal fer l’apunt i sobre tot cal agrair la presència de les gestores del Banc de Temps de Gràcia que van desplaçar-se des de Barcelona per oferir el seu suport a Calafell i compartir les seves experiències, tenint en compte que el Banc de Gràcia té una trajectòria de vint anys i que ara mateix funciona amb unes tres-centes persones actives. Es va aprofitar per parlar de la importància de recuperar les sinèrgies entre tots els bancs de temps de Catalunya en benefici global, per poder col·laborar-nos quan ens desplacem a altres comarques. Les companyes també van voler compartir la iniciativa que es vol activar en tots els bancs que vulguem afegir-nos. Es tracta de crear bancs de temps a les escoles i instituts dels respectius municipis, com una eina d’unió entre alumnes, per recolzar-se i col·laborar-se. Convertint-se aquesta opció en un instrument transformador de la idea d’autosuficiència i per altre banda, promovent la generació de vincles entre tots els companys, evitant la creació de grups tancats.

Durant l’esmorzar es va començar el torn de presentacions dels assistents, així com de les ofertes que cadascun compartim amb la xarxa, iniciant-se un procés actiu de contactes que van derivar en més d’una dotzena d’intercanvis. Les entitats van posar sobre la taula les seves activitats i espais de trobada per també oferir-les als presents, produint-se també intercanvis entre elles, a més d’unir recursos i ampliar l’oferta de taller i altres activitats que desenvolupen i que poden unir-se.

Com a conclusió a l’avinentesa d’aquest dissabte, queda palesa la necessitat de donar continuïtat a aquestes trobades de germanor, on a més de crear-se vincles i promoure’s els intercanvis, sorgeixen propostes com la de recuperar l’activitat del projecte de l’hort social, essent una demanda de la majoria dels usuaris presents que es valorarà en breu.

Índex

Notícies

Benvinguts a la secció de notícies de la Comunitat Urbana de Calafell!

En aquesta secció, trobareu les últimes novetats i esdeveniments rellevants que ocorren al nostre municipi. Mantenim als nostres visitants informats sobre els temes més importants que afecten a la nostra comunitat, incloent anuncis oficials, actualitzacions de projectes i esdeveniments culturals.